Recept

Potatis och Ramslökssallad

Potatis och Ramslökssallad

  • Kokt fast potatis, gärna Amandine
  • Rödlök
  • Gräslök
  • Persilja
  • Ramslökskapris eller picklade ramslöksknoppar
  • Ramslöksolja
  • Ramslökspesto eller ramslökspuré
  • Ramslöksvinäger
  • Dijonsenap
  • Senapskål
  • Salt och svartpeppar
  1. Skiva den kalla potatisen.
  2. Skala rödlök och finhacka den tillsammans med gräslök, persilja och
    ramslökskapris.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till en god vinegrättsås,
    utom potatis och senapskål, i en stor skål.
  4. Balansera såsen med vinäger och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt potatis och låt salladen stå och dra i minst 30 minuter.
  6. Blanda försiktigt med händerna ner senapskålen precis innan servering.