Recept

Kalljäst Ramslöksbröd

Kalljäst Ramslöksbröd

  • 25g jäst
  • 5dl vatten
  • 1dl ramslökspuré
  • 2msk ramslöksolja
  • 1msk salt
  • 300g durumvete
  • ca 450g vetemjöl

Dag 1.

  1. Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt ramslökspuré, olja och salt.
  2. Tillsätt durumvetet i en degblandare. Arbeta degen i blandaren och tillsätt vetemjölet allteftersom. Degen ska inte få släppa helt från botten. Låt degen gå i maskinen minst 5 minuter.
  3. Stjälp upp degen i en rejäl bunke där den får plats att jäsa upp.
  4. Täck med kökshandduk och ställ in i kylen över natten.

Dag 2.

  1. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord.
  2. Dela degen i 4 lika stora bitar. Fortsätt att dela varje bit i mindre bitar utan att arbeta degen. När du fått lagom stora bitar lägger du upp dem på bakplåtar. Täck med kökshandduk och låt jäsa i en timma i rumstemperatur.
  3. Baka av i ugn på 220 grader i 5-10 minuter, beroende på hur stora dina bröd är.