Småskaligt mathantverk från Kinnekulle i Västergötland!
Handplockad vildväxande ramslök från Kinnekulle, plockad innan blomning, när den fortfarande är späd och fulladdad med smak och klorofyllgrön färg!
Rapsoljan vi använder i våra produkter kommer från våra grannar, Skeby Gårdar AB, är kallpressad och certifierad av KRAV.
Den klorofyllgröna Ramslöksoljan är fullmatad med smak och enormt dryg. Till en liter olja används 1kg ramslök! Klorofyllfärgen är ljuskänslig och bör förvaras mörkt och svalt, gärna kylskåp. En fantastisk smak och färgsättare!
Till Ramslöksvinägern använder vi äppelcidervinäger från Bramleys på Kållandsö. Äpplena har växt på Kinnekulles sluttningar. Vinägern mättas med ramslöksblad och får stå och mogna i 3 månader på fat i
vår källare.
Ramslökspeston görs på ramslökspuré (hackad/mixad ramslök) och kallpressad rapsolja från Skeby Gårdar, lagrad hårdost (24 månader) samt rostade pumpakärnor, solrosfrön och cashewnötter.
Ramslökspurén innehåller 95% mixad/hackad ramslök och 5% rapsolja från Skeby Gårdar AB. Mångsidig smak och färgsättare! Till bakning, soppor, pesto, dressingar, röror, marinader och kalla såser.
Pesto 100 g á 60 kr Förvaring, kylskåp 2 månader
Foton:
Charlotte Berg
Johan Rudh
Miriam Johansson